Задържаха 15-годишен ученик в Плевен заради стрелба с пневматичен пистолет по тролейбус. Инцидентът е станал малко преди 18:00 часа на

...
Задържаха 15-годишен ученик в Плевен заради стрелба с пневматичен пистолет по тролейбус. Инцидентът е станал малко преди 18:00 часа на
Коментари Харесай

Потрес! 15-годишен стреля по тролей в Плевен

Задържаха 15-годишен ученик в Плевен заради стрелба с пневматичен револвер по тролейбус. Инцидентът е станал малко преди 18:00 часа на 2-ри март в квартал " Дружба " до блок № 332, оповестяват от полицията.

След изстрела е счупено странично стъкло на врата на тролейбус № 202. При инцидента няма потърпевши. Местопроизшествието е посетено от полицейски чиновници и е осъществен оглед.
-->
Установено е, че след производство на изстрел с пневматично или въздушно оръжие от жилищен блок, е счупено странично стъкло на врата на тролейбуса, обслужващ линия номер 5. От извършените незабавни оперативни дейности е открит причинителят – 15-годишен. Той е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа.

Младежът непринудено е предал пневматичен револвер, закупен персонално от него от уебсайт за онлайн покупки, нерегистриран по съответния ред. По случая е започнато следствие.

По мотив вчерашното нахлуване инж. Ангел Несторов, шеф на общинската компания " Тролейбусен превоз ", изясни, че нанесените вреди след снощния случай са в размер на 700 – 1000 лв..

" През предходната година сме възстановявали вреди от вандалски прояви за към 3-4 хиляди лв. ", добави той.

Това не е първият сходен случай, при който са нанесени вреди по тролеи в Плевен. Българска телеграфна агенция напомня, че през октомври предходната година вандали счупиха с камъни стъкла на два тролейбуса, до момента в който те се движиха в квартал " Сторгозия ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР